25 Mayıs 2014

Alevi Mi? Vurun Kellesini.

Alevi değilim ama Aleviyi severim... Sevilmeli, sevilsin.
Zira kendileri ekseriyetle dürüst, ahlaklı, temiz, çalışkandır. Kadına kıymet verir. Damarına basılmadıkça etliye sütlüye karışmaz, huzur içinde yaşayıp göçüp gitmek derdindedir. Alnının çatına zülfikar çizdirip asıp kesen psikopatlar bir yana, adam gibi adamdır pek çoğu.

Müslümanlığın, inancın kantarı sende ya, dinsiz diye yapıştırırsın yaftayı, çünkü bir doğru seninkidir. Alevinin ibadetini ibadetten saymaz, hatta şer yuvası olarak görürsün. İçin öyle bir fesat, öyle bir karadır ki, kafanda kadınla erkeği ancak malum iş için yan yana getirebilirsin.
Evini işaretler, camlarını taşlatırsın ki mahallede barınamasınlar. Mahallede barındırtmadığın gibi kaçıp göçtüğü yerde can güvenliği, iş, aş sağlamazsın. Sivas katliamına hiç bağlamayacağım, ama istesek güzel bağlanır.
Haksızlığa dayanamaz bazıları çıkar seni protesto eder. Protestoda mı öldü, kesin "terörist, dinsiz, provokatördür, layığını bulmuştur". Korku senin iliklerine öyle bir işlemiştir ki ölüye bile saygın yoktur, bırakmazsın cenazesi huzur içinde kalksın, insanlar acısını yaşasın.
Devlet eliyle vatandaşı evinde, memuru işinde, hakimi mahkemede, bacak kadar çocuğu da okulunda Alevi
diye fişlersin. Bölersin yönetirsin, bölersin yönetirsin. Tabii bilirim bütün bunları tertemiz duygularla yaparsın ama sen, deden, dedenin dedesi daha portakalda vitaminken bir arada yaşıyordu bu insanlar. Fakat korkarım bu didikleme, ayrıştırma, nifak sokma stratejin yüzünden senden sonra bazı şeyler eskisi gibi olmayacak.

Yazıda kendisini bulana not: Aleviliğin 4 Kapısı, 40 Makamı vardır. İyi insan olma kılavuzu gibi bir şey, herkese uygulamak mümkün. Aç interneti bak, belki kendine uygun üç beş makam bulursun da dünya güzelleşir.

6 yorum:

  1. Benim de tandığım ne kadar alevi varsa hepsi pırlanta gibidir. Özellikle şu günlerde malesef iyice ötekileştiriliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamcağızlar dün meydanlara çıktılar yeter demek için, ama kime ne fayda :(

      Sil
  2. İnsan olmanın dini olmaz...İnsan insandır...Dini inancına göre kimseye tü kaka diyemezsin...Diyorsan da diyen tü kakadır!!!Önce insan ol arkadaş!!!Din sonra!!!

    YanıtlaSil
  3. İnsanları diline, dinine,kökenine, giyinişine, fikirlerine göre bölüp yönetmek kadar zalimce birşey olamaz. Lisede en yakın arkadaşımın alevi olduğunu 4 yılın sonunda mezun olurken öğrenmiştim. Neden daha önce söylemedin dediğimde " arkadaşlığımızı etkilemesinden korktum " demişti. Benim öyle bir insan olmadığımı bilmesine rağmen söyleyememiş. Yaratılan bu korkudan kendi adıma çok utanıyorum. Hayatımda bir kere bile bu tür ayrımcılıklar yapmadım. Önemli olan insan olabilmeyi becerebilmek. Herkesin "insan" olabildiği ve birbirini ötekileştirmediği günler görmek dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkarım bahsettiğin o günlerden gittikçe uzaklaşıyoruz :(

      Sil