23 Eylül 2014

İspanya'da Çin Lokantası Kapatmak

Öyle her babayiğidin harcı değil o iş.
1963'de "55 Days at Peking" (Pekin'de 55 Gün) filmi çekiliyor. Hikaye Çin'de geçiyor. Tabi o zamanlar Çin sıkı komünist, bugünkü gibi sulandırılmış değil. Amerikalılar elini kolunu sallaya sallaya gidip çekim yapamıyorlar, izin çıkmıyor.
Bunun üzerine yapımcılar Madrid yakınlarında minik bir Pekin yaratıyorlar. Ama filmin konusu gereği bir sürü, bir sürü çekik figüran lazım. Öyle üç beş değil, 2000'e yakın adam lazım. O yıllarda henüz Uzakdoğu'dan Avrupa'ya akın akın göç olmamış. Çok seçenek yok, önce Madrid'den, sonra tüm İspanya'dan topu topu 150 kişi toplayabiliyorlar. Yetmeyince de Avrupa'nın her yerinden otobüs otobüs, uçak uçak adam taşıyorlar sete.


Bu arada filmin çekildiği süre boyunca, restoran sahibinden ustasına, garsonuna herkes artistlik peşinde olduğundan İspanya'daki neredeyse tüm Çin lokantaları kapalı kalıyor. İspanya perişan, Çin yemeğine aç...

6 yorum:

  1. Entresan bir bilgi
    Paylaşım için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi tercih ettiğin için biz teşekkür ederiz efenim...

      Sil
  2. çok iyiymiş yaa :) ülkemizdeki yapımların tek bir evle tek bir konuyla üç beş kişiyle çekildiğini düşündüğümüzde , yaptıkları tam bir azim örneği olsa gerek :)
    O değil de ispanyaya gittiğimde çin lokantalrın çokluğu dikkatini çekmişti ona sebep buymuş demek ki :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinliler köpek eti yiyomuş, ıyyy :))

      Sil
    2. Sanırım Çinliler bir insan eti yemiyorlar :/ ayrıcaa bizim yemediğimiz ne malum :)

      Sil
    3. Ahaha o da doğru, neyse düz Türk mantığına devam: ammaan bilmediğim şey beni öldürmez :))

      Sil