24 Ocak 2015

Suudi Kralı Candır Can


Geçmişte bugün Uğur Mumcu öldürüldü. 1993'tü. 22 sene oldu. Failleri tabii ki meçhul, bulamadık, ya da bulduk da sırtını sıvazladık. Göz yumduk. Unuttuk.

Yine bugün Gaffar Okkan öldürüldü. 2002'ydi. 13 sene oldu. Failleri tabii ki meçhul, bulamadık, ya da bulduk da sırtını sıvazladık. Göz yumduk. Unuttuk.

Başka günler de başkaları öldürüldü. Bizde hep öldü düşünen, konuşan, korkmayan.

Dün Suudi Arabistan kralı öldü. Bugün milli yasımız var. Sorsan adını bilmeyiz ama kesin mühim adamdır. İnanmayan beri gelsin, Ebrac El Beyt'i internette az kurcalasın, anlasın sıcacık ilişkilerimizi, Suudilerin bize olan sevgisini, sonracığıma inanç ticaretini, kutsala "saygı"yı. Veyahut açsın kralın Türkiye ziyaretindeki protokol krizlerini, cumhurbaşkanını ayağına getirmelerini çünkü malum buralar hep portakal tarlası, biz de muz cumhuriyetiyiz zaten. Bir de insan haklarına saygıları var ki, tadından yenmez. Güzel şeyler hep bunlar, bilmekte fayda var.

8 yorum:

  1. Ne aci ki, asil unutulmamasi gerekenler unutuluyor digerleri ise yasatiliyor... Ne ala Dunya, nasil bir duzen :(

    YanıtlaSil
  2. Bizim ülkemizde iyileri yaşatmıyorlar , faydalı insanları ölümle ödüllendiriyorlar. Bazıları ise yaşamaya devam ediyor hiç birşey üretmediği ve yaşadıkça ülkemize zarar verdiği halde....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlahi adalet bir yerde vuku bulur diye bekliyorum işte ama bakalım.

      Sil
  3. Sikeyim böyle düzeni diyorum sonra diyorlar ki senin çok ağzın bozuk.
    neyse biraz daha can yücel okuyayım da rahatlayayım.

    YanıtlaSil