22 Eylül 2013

59+75+72=206


Dün ve bugünkü manşetlerden üç haber... 206 ölü.

Kenya'da AVM'ye baskın
Başkent Nairobi'de bir AVM'ye düzenlenen baskında en az 59 kişi öldü, 175 kişi yaralandı. Operasyon hala sürüyor, içeride kaç rehine olduğu belli değil. Kuvvetle muhtemel ölü sayısı artacak. Saldırıyı El-Kaide bağlantılı Somalili Eş-Şebab örgütü üstlendi. Konuysa, Kenya'nın Somali'deki askerlerini çekmemesi. 

Pakistan'da kiliseye intihar saldırısı

Peşaver'de bir kilisedeki ayin sırasında düzenlenen intihar saldırısında en az 75 kişi öldü, 100 kişi yaralandı. Bu yazı yazılırken rakamlar hala artıyordu. Saldırıyı henüz üstlenen yok ama isimlerin pek de bir önemi yok, radikal İslamcılar olduğundan şüphemiz var mı?


Bağdat'ta cenazede kanlı saldırı

Bağdat'ın Şiilerin yoğun yaşadığı bir mahallesinde bir cenaze töreninde düzenlenen intihar saldırısında en az 72 kişi öldü, 120 kişi yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen yok ama Irak savaşının başından beri mezhep çatışmalarının can almadığı gün yok.

Müslüman geçinen Hristiyanı vuruyor; sözde Hristiyan Müslümanı; Müslüman kendi gibi olmayan Müslümanı öldürüyor; barışçıl Budist Müslümanı kesiyor; Hristiyan Budisti bombalıyor, ve liste böyle uzuyor gidiyor.


Başlarım ulan böyle işe, insanın isyan edesi, "durdurun bu saçmalığı, ne yaptı bu insanlar size" diye haykırası geliyor. Bunları yapanlara, yaparken dini kullananlara, bunlara silah satıp havuzlu villalarda yaşayanlara, milletleri bölüp sömüren kapitalist dünyaya türlü türlü hakaretler, beddualar edesi geliyor... Sizi bilmem ama benim geliyor. Unutmayın böylesine kanlı bir dünyada, bizlerin de bir ölüm istatistiği olma ihtimalimiz yüksek. 
Nereli olduğunun, neye inandığının hiçbir önemi yok, sıradan insanların hayatının bu kadar ucuz olmasına itirazım var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder