17 Aralık 2013

Mortal Kombat - AKP vs. Cemaat

Bildiğimiz iktidar mücadelesi.
Dark side vs. öbür dark side.
Epeydir süregelen ve dershane mevzusuyla tavan yapan gerilim sonunda patlak verdi. Şu an için skor: Hükümet 0 - Fethullah Gülen 1. Hem de deplasmanda. Heyecanla izliyoruz. Gençlerimizde Gezi olaylarındaki gibi bir zeka patlaması, sosyal medya esprilerle sallanıyor. AKP yandaşı medya beklenen üzere sus pus. Muhalefete bayram.
Hepimiz bir şeyden adımız gibi eminiz, ayyuka çıkan yolsuzluklar buz dağının görünen kısmı, kimbilir daha neler dönüyor. Neticede "beraber yürüttük biz bu yollarda" (sosyal medyadan alıntıdır). Normal ülkelerde bu tarz skandallar birilerini koltuklarından eder ama haşa, bizim kıymetli büyüklerimizden böyle bir beklentimiz yok. Başbakanın çıkıp "bakanlarımı yedirtmem" diye diklenmesi ve operasyonu yürütenleri görevden alması an meselesi diye tahmin ediyorum.
"Bağımsız yargı" ve onca devlet mekanizması dururken bu pisliği ortaya çıkaranın, AKP'ye aba altından sopa gösteren, aşırı güçlenmiş bir cemaat olması da düşündürücü.
Aslında bunlar yıllardır bilinip doğru zamanda ortaya dökülmek için saklanan kirli çamaşırlar. Demek ki neymiş, ülkemizde demokrasi, halk, kuvvetler ayrılığı, fındık fıstık değil, çıkar çatışmaları kayıtsız şartsız egemenmiş. Malum, seçimler de yaklaşıyor. AKP'nin cemaati tasfiye planları öne çekilir mi? Durun vurmayın birbirinize siz kardeşsiniz diyen aklıevvel arabulucular çıkar mı? Çıksa da bu saatten sonra kaç yazar? Padişah yarısı Başbakanın uykuları kaçar, planları suya düşer mi? Muhalefet skandalı doğru kullanabilir mi?
Bu savaş ve kutuplaşma memleket için hayırlı olur mu bilinmez ama belli ki artık değişimin zamanı geldi.

1 yorum:

  1. evlerine ateşler salınsın :D birlikleri yıkılsın :D :D ne garip bir ülkedir yahu burası, Allah'a emanet :D

    YanıtlaSil