30 Nisan 2014

Diri Diri Çocuk Yakmak!!

Yazasım yokken susasım kalmadı.
Bir insan nasıl bir çocuğa, bir bebeğe kıyar aklım almıyor. İnsan dedim ama lafın gelişi tabii. Oksijen tüketimi insanlık kriteri olmamalı.
"Bıçakla vurdum. Üzerine benzin döktüm. Kibritle ateşe verdim, çığlıklar atmaya başladı". İfadeye gel. Hani basitçe vurarak ya da ilaçla falan da öldürmüyor it, diri diri yakıyor.
6 yaşında lan o çocuk. Daha süt kokuyor. Elleri ayakları minik minik. Nasıl da güzel gülüyor.
Şimdi sen buna ne ceza vereceksin de adaleti tesis edeceksin ey hakim? O minicik masum suratı toprağın altına gömmüşken neyi konuşacağız?
Bu kişisel isyan.

Bir zamanlar bunu yapan mahluk da kundakta bebeymiş. O halden bu noktaya nasıl gelinir cidden deşmek lazım. Anası babası hacısı hocası, hepsini bir yoklamak lazım. Böyle mi doğdu, böyle mi oldu? Çünkü bir değil, iki değil, bu puştlardan toplumun içinde binlerce var, her gün yenisi çıkıyor ortaya. Öldürme dürtülerinin tetiklenmesi için de fazla bir sebebe gerek yok hani. Belki otobüste bu yazıyı okurken yanında oturan adam o. Belki çocuğunun okulu önünde kendine kurban seçen simitçi o.
Toplumumuz seri biçimde psikopatlar üretmeye başladı, kadın cinayetleri, aralara serpiştirilmiş çocuk cinayetleri, ortaya karışık cinnetler... Noluyor lan bize?
Bu da her boka vıtvıt ahkam kesen sosyolojik isyan.

10 yorum:

  1. Dün içim, yüreğim parçalandı haberi duyunca. :( Bu hastalık. Ülkesi, ırkı, dini yok. Dün yabancı bir ülke de üvey 1,5 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden adamın haberini okudum. Dediğiniz gibi psikopatlarla dolu bir ortamda yaşıyoruz. Bu insanlarla karşılaşmamamız şans bence. Nasıl önlenebilir bu onu düşünmek gerekiyor sanırım. Böyle rahatsızlığı olan insanlar önceden anlaşılabiliyor mu? Gerekirse böyle davranışlara ağır cezalar verilecek. Sonra düşünüyorum bu da çözüm değil şeriat kanunlarının, idamın olacağını bile bile bu suçları işleyen insanlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, tamamen önüne geçmek mümkün değildir elbette. Ama yine de oranlara bir bakmak lazım. Çocuğa tecavüz eden yaratığı af maf iyi hal ıvır zıvır diyerek 3-5 senede salarsan tekrar piyasaya, adam tekrar niye yapmasın ki?
      Sonra da Aile Bakanımız bunun gibi yaratıcı ve kesinlikle sorunun kaynağına inen çözümlerle gelir: "Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin"!!

      Sil
  2. Her seyden uzaklasayim tatil yapayim kafasiyla uzaklasmaya calismistim. Kacmakla olmuyor iste. Karsilastigim bu yazi, katilin ifadesi... Kanim dondu.

    Dedigin gibi annesi babasi, hocasi, dadisi... Tabii daha derine de gidebilir. Su an allak bullak oldum.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten hiç iyi bir gidişatı yok toplumumuzun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek temmenimiz bizim ya da sevdiklerimizin bu görünmez kalabalıklardan birine denk gelmemesi... Çok çaresizce...

      Sil
  4. İnsan olmak utanç verici geliyor böylelerini görüp duydukça...

    YanıtlaSil
  5. Davete icabet eder seve seve geliriz =)

    YanıtlaSil
  6. bu gibi varliklari gordukce insan oldugum icin utaniyorum(((

    YanıtlaSil