24 Aralık 2013

Durum Özeti: "Bok İçinde Kaldı Ortalık"


Bu yazı burada bi dursun, ortalık şu an karışık, ileride lazım olur.

17 Aralık 2013. AKP iktidarındaki en ciddi yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlar. Üç bakanımızın evlatları, Fatih Belediye Başkanı ve Ali Ağaoğlu, Reza Zarrab gibi iş bilir işadamları, toplam 91 kişi, gözaltına alınır. İddialar arasında dudak uçuklatan rüşvetler, imar usulsüzlükleri, vs. bulunur.

18 Aralık. Gözaltındaki Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutusu içinde 4,5 milyon dolar bulunur. Hayırseverlerden yerine ulaştırılmak üzere toplanan bağışlar!

18 Aralık. İçişleri Bakanı Güler'in oğlunun evindeki aramada çekildiği iddia edilen fotoğrafta yatak odasında aksesuar olarak para sayma makinesiyle bolca para vardır. AKP destekçileri paraların polis tarafından konulduğu iddia eder. Bu arada soruşturmayı yürüten savcı ve polislerin kendi emri altında olmasını yadırgamayan İçişleri Bakanı istifayı gerekli görmez, koltuk kıymetlidir.

18 Aralık. Adalet Bakanlığının talimatıyla soruşturmaya acilinden iki savcı daha atanır.

18-24 Aralık. Emniyet teşkilatında adam asmaca oyunu başlar. Ankara, İstanbul, İzmir, her yerde şube müdürleri, daire başkanları üçer beşer görevden alınır, yer değiştirilir. İlk hafta zaiyatının yaklaşık 150 amir, 400 polis memuru olduğu söyleniyor. İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın'ın da kellesi vurulur, yerine atanan Aksaray Valisi Selami Altınok Başbakan'ın uçağıyla İstanbul'a yetiştirilir.

19 Aralık. Hükümet kanadından ilk açıklama Arınç'tan gelir. Laf kalabalığı arasından çıkardığım sonuç; bu işten dış mihraklar, Geziciler, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirindeki Ayten veya kayıp balık Nemo sorumlu olabilir. O kadar ikna ediciydi ki bir an acaba, dedim, ben yemiş olabilir miyim paraları.


19 Aralık. Yıllardır gül gibi geçinen yandaş ve Cemaatçi medya birbirine sırt çevirir. Nazlı Ilıcak gibi ters köşede kalanların işine son verilir.

21 Aralık. İçişleri Bakanı Güler'in oğlu, Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın oğlu, Halkbank Genel Müdürünün de aralarında bulunduğu 26 kişi tutuklanır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'ın oğlu serbest kalır.

21 Aralık. Adli Kolluk Yönetmeliği apar topar değiştirilir. Artık polis yürütülen soruşturmalarla ilgili Başsavcıya ve valiliklere bilgi vermek zorundadır. Üç gün sonra Barolar Birliği iptal davası açacaktır.

21 Aralık. Fethullah Gülen, Cemaate yüklenen hükümet için dünya beddua tarihine geçecek bir bedduayla yeri göğü inletir.

21 Aralık. Ergenekon ve şike davalarında Başbakan ve kurmaylarınca alkışlanan Başsavcı vekili Zekeriya Öz, aynı Başbakan tarafından hedef gösterilir. Gezi olaylarında kahraman ilan edilen Emniyet de aynı hızla tukaka ilan edilir.

21 Aralık. Başbakan yolsuzluk iddialarının içeriğini es geçerek, devlet içindeki gizli yapılanmanın "inlerine kadar gireceğini, didik didik edeceğini" meydanlardan haykırır.

21 Aralık. Başbakan, ABD Büyükelçisi Ricciardone üzerinden "dış mihraklar"ı suçlar ve büyükelçiyi ülkeden kovmakla tehdit eder.

22 Aralık. Trabzon'a giden Başbakanı bir grup Ak Gençlik üyesi, üzerlerinde kefen ve "Kefenimizle geldik, ölümüne seninleyiz" pankartıyla karşılar.

22 Aralık. ABD Büyükelçisi iddiaların asılsız olduğunu açıklar.

22 Aralık. Basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine girişi yasaklanır.

23 Aralık. Savcılık, İstanbul İstihbarat Şube Müdürünü 17 Aralık soruşturmasını sızdırmak suçlamasıyla başlatılan soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırır. Çiçeği burnunda Emniyet Müdürü mevzuata uygun değil diyerek reddeder.

23 Aralık. Uzun zamandır boş olan ve memlekette dinlemeleri kontrol eden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına Cemaleddin Çelik atanır.

23 Aralık. THY'de Cemaatin dört gazetesinin dağıtımı durdurulur.

Film kıvamında geçiyor günlerimiz a dostlar. Devamı yarın... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder