31 Ocak 2014

Yemek Festivali Dediğin...

Demek ki neymiş, yemeğin milleti mi olur dememek lazımmış. 
Sydney Uluslararası Yemek Festivali (Sydney International Food Festival) kapsamında yerel tatlardan ülke bayrakları yapmışlar, iyi de yapmışlar. Netice:
ABD - Sosisli sandviç, ketçap

Avustralya - Etli börek, sos

Birleşik Arap Emirlikleri - Karpuz, nane, hurma

Brezilya - Muz yaprakları, ananas, lime, çarkıfelek

Çin - Ejder meyvesi, yıldız meyvesi

Danimarka - Salam, peynir

Endonezya - Acı biber, pirinç

Fransa - Rokfor, brie peyniri, üzüm

Güney Kore - Kimbap, sos

Hindistan - Körili tavuk, pirinç, ıspanak


İngiltere - Scone (tatlı İskoç ekmeği), krema, reçel
İspanya - Chorizo (İspanyol salamı), pirinç

İsviçre - Jambon, peynir


İtalya - Fesleğen, makarna, domates


Japonya - Ton balığı, pirinç


Lübnan - Bazlama ekmeği, domates, maydanoz
Meksika - Acı biber, biber, Meksika fasülyesi

Singapur - Yengeç, erişte

Portekiz - Zeytin, balık, limon

Sri Lanka - Baharat


Tayland - Mavi akrep, tatlı ekşi sos, hindistan cevizi
Vietnam - Rambutan meyvesi, liçi meyvesi, yıldız meyvesi


Türkiye - Lokum


Yunanistan - Beyaz peynir, zeytin
Reklam ajansı:WHYBIN/TBWA, Sydney, Avustralya

2 yorum: